Stena Hollandica en AIDAaura

AIDAaura

De Stena Hollandica is een veerboot op de route Hoek van Holland – Harwich. Het schip kwam in 2010 in de vaart en is gebouwd door Wadan Yards in Wismar. Later dat jaar kwam het zusterschip Stena Britannica in de vaart. Beide schepen zijn speciaal voor de route over de Noordzee ontworpen. Wikipedia
Lengte: 240 m
Capaciteit: 1200 passagiers, 5500 meter rijbaan
In de vaart genomen: juni 2010
Vaart: 22 knopen Hoogte: 51 m
Vlag: Nederland

AIDAaura is het derde schip dat wordt geëxploiteerd door de Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises. AIDAaura werd in 2003 gebouwd door de Duitse scheepswerf Aker MTW in Wismar. Ze is identiek aan AIDAvita. Wikipedia (
Lengte: 203 m Kiel gelegd: 11 januari 2002
Tewaterlating: 7 september 2002
Breedte: 28 m Bouwlocatie: Wismar, Duitsland
Gebouwd door: STX Europe, Nordic Yards Wismar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *